Najveći proizvođač cjepiva na svijetu, indijski Serum Institute of India, tužio je ispitanika koji je kao dobrovoljac sudjelovao u testiranju cjepiva protiv COVID-19, navodeći da lažno tvrdi da mu je cjepivo uzrokovalo ozbiljne nuspojave, te smatra da njegova bolest nema veze s cjepivom. Tvrtka od njega potražuje odštetu u vrijednosti od 13,5 milijuna dolara.

Dobrovoljni ispitanik lažno okrivljuje testiranje cjepiva za svoje zdravstvene probleme“, stoji u izjavi instituta, najvećeg svjetskog proizvođača cjepiva po broju proizvedenih i prodanih doza cjepiva. Odvjetnici tuženika nazvali su tužbu pokušajem zastrašivanja.

Naš klijent tvrdi da je bolest koja se pojavila 11. listopada ove godine, akutna neuro encefalopatija, posljedica ispitnog cjepiva koje je primio 1. listopada 2020.“, navodi tuženikov odvjetnik. Muškarac zbog tih posljedica od proizvođača cjepiva traži odštetu od 676.000 dolara.

Prema riječima njegove žene, muškarac je „izgubio sposobnost obavljanja jednostavnih zadataka te izgubio kreativnost i samopouzdanje“.