Prema novom istraživanju, proizvođači alkoholnih pića u strahu su da bi mogli izgubiti tržišnu utrku s legalizacijom marihuane.

Iako to još nije rašireno, prihvaćanje kanabisa jasno raste u državama gdje je legalna i predstavlja rizik za industriju alkoholnih pića u budućnosti,tvrdi Brandy Rand, američka predstavnica International Wine and Spirits Research (IWSR), tvrtke koja prikuplja podatke o industriji alkohola.

Prema izvještaju IWSR-a, legalizacija marihuane dovela je do eksplozivnog rasta industrije kanabisa tijekom proteklih nekoliko godina. Na mjestima gdje je marihuana legalizirana procjenjuje se da oko 40 posto osoba starijih od 21 godine sudjeluje u njenoj konzumaciji.

I dok konzumacija kanabisa neće nužno zaustaviti konzumaciju tvari koja je odnijela i uništila mnogo više života, proizvođači alkoholnih pića strahuju za svoju dobit.

Važno je da brendovi alkoholnih pića posvete pažnju svojim potrošačima,“ tvrdi Rand.

Konzumenti će ponekad nastaviti gledati na proizvode od kanabisa pored alkohola, kada se budu osjećali kreativno, kad im bude trebala motivacija ili budu tražili zdravstvene, medicinske ili wellness koristi,“ izjavila je Jessica Lukas, predsjednica BDS Analyticsa koji je sudjelovao u istraživanju.