Proizvodi od ljudske kože prodaju se slobodno putem interneta

Foto: Brianna Soukup / Portland Press Herald

Ekstravagantna klijentela može naručiti izradu vlastitog unikatnog proizvoda od ljudske kože, poput novčanika, remena, ili cipela, a startne cijene kreću od 14.000 dolara, ako je vjerovati tvrtki koja proizvodi takve artikle.

Tvrtka koja se krije iza web stranice HumanLeather.co.uk tvrdi da prodaje čitav asortiman „ekskluzivnih proizvoda od prave ljudske kože“, unatoč činjenici da je izrada proizvoda od ljudske kože u većini zemalja protuzakonita.

„Dobrodošli u HumanLeather. Mi smo specijalisti u proizvodnji izvrsnih i ekskluzivnih proizvoda za iznimno zahtjevnu klijentelu. Svi proizvodi su ručno rađeni od strane iskusnih majstora s godinama iskustva u radu s najkvalitetnijom vrstom kože – ljudskom kožom.

Opslužujemo malobrojnu, ali iznimno zahtjevnu klijentelu. Naš asortiman je ograničen i želimo da tako ostane jer mi smo jedina tvrtka u svijetu koja proizvodi ove posebne proizvode.

Dati ćemo vam uputstva kako nam možete platiti ako postanete naš klijent. Dogovoriti ćemo što se može učiniti od materijala kojeg trenutno imamo na raspolaganju, te tražimo punu isplatu unaprijed. Do danas još nismo imali niti jedan povrat naših proizvoda zbog loše kvalitete, te namjeravamo održavati uslugu na tom nivou.“

Razumno pitanje koje se postavlja, kako proizvođači dolaze do potrebnog materijala? Radi li se o donacijama prethodno preminulih ljudi, ili se radi o nečem zlokobnijem? Ili se možda samo radi o nečijom neslanoj šali?