Samo 26.114 imigranata uspješno je deportirano iz Njemačke prošle godine, što je manje od polovice onoga što je planirano. Istovremeno, u zemlju je ušlo 187.853 novih imigranata, a riječ je samo o službenoj brojci.

Ukupno 57.000 imigranata trebalo je biti deportirano prošle godine, prenosi Der Spiegel. Međutim, od tog broja samo je 26.114 imigranata doista deportirano, što je tek 45 posto uspješnosti. Dodatnih 8658 imigranata deportirano je u druge zemlje EU prema Dublinskom sporazumu.

Među glavnim izlikama za neuspjeh najmanje 7000 deportacija, njemačka policija navodi kako „imigranti nisu pronađeni,“ „bili su bolesni“ ili „nisu imali dokumente.

Oko 3220 deportacija prekinuto je zbog „pasivnog ili aktivnog“ opiranja deportaciji, odnosno imigranti su se fizički odupirali deportiranju.

Za strance je obvezno da posjeduju putovnicu ili zamjensku putovnicu, ali to često nije slučaj. U 7849 slučajeva prošle godine, deportacija nije uspjela jer policija jednostavno nije mogla pronaći osobu na vrijeme.

Kako bi se s time uhvatili u koštac, policija sada pritvara neke imigrante netom prije njihove predviđene deportacije,rekao je Steve Alter, glasnogovornik njemačkog Ministarstva vanjskih poslova.

Koliko daleko seže bizarnost njemačkih zakona govori primjer da policija u mnogim pokrajinama nema ovlasti ulaziti na privatne posjede u potrazi za imigrantima, pa ih moraju tražiti izvan njihovih domova.

Neki od imigranata tvrdili su i kako pripadaju ISIL-u ili nekoj drugoj terorističkoj skupini, kako bi ostali u zemlji. Na taj način oni lažno tvrde da im u matičnoj zemlji prijeti mučenje ili smrtna kazna.

Da u Europi danas borave lažne izbjeglice i prevaranti, dokazano je na tisuće primjera. To se poglavito pokazalo prijevarom nakon što se ispostavilo da UN-ove organizacije uredno vraćaju na stotine tisuća stvarnih izbjeglica u Siriju i ostale zemlje, gdje je rata bilo.

O drugim zemljama ne vrijedi trošiti riječi, ali se može slobodno reći kako je „europska izbjeglička kriza“ smišljen proces destabilizacije Europe, uništenja europske kulture, identiteta i naroda kroz najobičnije etničko čišćenje.