Službeni podaci ponovno su pokazali kako je „buduća okosnica“ njemačkog gospodarstva tek još jedna u nizu laži i iluzija uz iznimke rijetke poput poštenih hrvatskih političara.

Posljednji izvještaj Instituta za istraživanje zapošljavanja (IAB), pokazao je kako je tek 9 posto imigranata koji su došli u Njemačku 2015. i 2016. zaposleno i to mahom na poslovima za koje nije potrebno znanje njemačkog jezika te praktički nikakve vještine ili znanja.

Zanimljivost je i da je među „izbjeglicama“ pristiglim u Njemačku 2013. ili ranije čak 66 posto onih koji još uvijek primaju socijalnu pomoć.

Pro-imigrantski portal Deutsche Welle navodi kako je ukupno 216.000 imigranata našlo posao, premda nije specificirano o kakvim je točno poslovima riječ.

U listopadu 2017., njemačke vlasti objavile su kako se u zemlji nalazi 1.6 milijuna primatelja socijalne pomoći koji ne dolaze iz područja Europske unije.

Iako se naveliko i naširoko propagirala takozvana „integracija“ imigranata u društvo, njemački Savezni ured za migracije i izbjeglice (BAMF) sam je priznao krajem prošle godine kako „neće ostvariti ciljeve u pogledu integracije“ jer imigranti odbijaju sudjelovati u „integracijskim tečajevima.“

Usprkos svim činjenicama, politika masovne imigracije u Europi i dalje se sustavno provodi na štetu svih, kako domaćina, tako i samih imigranata.