Prosvjed homoseksualaca protiv šerijata prozvan „islamofobnim“ od strane LGBT aktivista

© Facebook / Lesbians and Gays Support the Migrants
© Facebook / Lesbians and Gays Support the Migrants

Skupina pod imenom Gays Against Sharia (GAS), organizirala je prosvjed kojim želi obilježiti obljetnicu pucnjave u Orlandu. Međutim, određeni LGBT aktivisti čitav događaj proglasili su „islamofobnim“ te planiraju kontra-prosvjed.

Prosvjed je nazvan Unite Against Hate, a trebao bi se održati danas u Manchesteru kako bi se odala „počast žrtvama mržnje“, uključujući 49 osoba koje su 12. lipnja 2016. ubijene u gay klubu Pulse u Orlandu na Floridi, od strane islamskog teroriste.

Zanimljiv je odabir govornika na prosvjedu. Tako je tu Shazia Hobbs iz Glasgowa – žena koja je prisilno udana u 18. godini za muškarca koji ju je redovito premlaćivao, dok je ona vjerovala da je to njegovo pravo prema šerijatskom zakonu; Mohammed Fiaz, kršćanski preobraćenik s islama; osnivač i bivši vođa English Defence League (EDL), Tommy Robinson.

Zbog potonjeg je vjerojatno dio LGBT aktivista izgubio živce te tvrde kako je cijeli događaj pokušaj cinične krađe prava homoseksualaca od strane „ekstremnih desničara“ kao maska za islamofobiju. Stoga su skupine Lesbians and Gays Support the Migrants i Action for Trans Health organizirale kontra-prosvjed.

Prosvjedujemo jer ekstremna desnica želi iskoristiti Orlando i nedavna ubojstva u Britaniji kako bi demonizirali sve muslimane,“ izjavila je jedna od organizatorica kontra-prosvjeda.

Genocidno je smatrati milijune ljudi odgovornima za djela nekolicine nasilnih muškaraca,“ dodala je.

Zanimljivo je istaknuti kako je skupina GAS zapravo ogranak EDL-a te ju čine homoseksualci koji se protive uspostavi šerijatskih zakona u Britaniji jer se islam žestoko protivi bilo kakvom obliku „neprirodnih veza“.

Također spomenimo i deset zemalja u kojima je homoseksualnost kažnjiva smrću: Afganistan, Iran, Mauritanija, Nigerija, Katar, Saudijska Arabija, Somalija, Sudan, UAE  te Jemen.

Autor: Tribun