Prosvjed u Dublinu nakon što su vlasti kriomice dovele autobuse pune imigranata u radničku četvrt

Stotine mještana su izašle na ulice radničke četvrti u Dublinu u subotu nakon što su irske vlasti doselile veliki broj muškaraca imigranata u bivši uredski blok u tom području.

Doprema značajnog broja muških migranata koje je vlast kriomice uselila u bivšu poslovnu zgradu u radničkoj zajednici u irskoj prijestolnici izazvalo je bijes lokalnog stanovništva, a stotine su u subotu izašle na ulice u sklopu improviziranog prosvjeda protiv priljeva imigranata.

Budući da su vlasti zauzele ideološki pristup otvorenih granica raznim tekućim migrantskim i izbjegličkim krizama, Irska se sada bori s velikim porastom broja dolazaka stranaca, a zbog toga se stanovništvo nekih mjesta udvostručilo u roku od nekoliko tjedana.

Takva je politika rezultirala ozbiljnim poteškoćama za razne zajednice unutar države članice EU-a, a dužnosnici u jednom gradu koji sada čini oko 20 posto migranata kažu da se lokalno stanovništvo boji hodati ulicama.

Prema izvješću Gript Media, takve su se napetosti sada proširile na dublinski kvart East Wall, gdje su vlasti pod okriljem noći dovele autobuse pune imigranata, većinom muškaraca koji su se uselili u stari uredski blok na tom području.

Dok se čini da je vladin plan za premještanje imigranata u to područje bio potpuno nepoznat i lokalnom stanovništvu i medijima, snimka koja prikazuje jedan autobus pun imigranata kako stiže u svoj novi smještaj brzo je postala viralna na internetu, izazvavši reakciju mještana.

Kao odgovor na dolaske, sljedećeg dana stotine mještana su izašle na ulice protiveći se korištenju uredskog bloka, a na prosvjedima su se čuli povici “izbacite ih van”.