„Prosvjedi“ klimatsko-histeričarskog kulta Extincition Rebellion (XR), predvođenog plaćenicima, ove godine su koštali londonsku policiju, odnosno porezne obveznike, 37 milijuna funti (43 milijuna eura). Zbog preusmjeravanja policijskih resursa dodatno se smanjila učinkovitost ionako neučinkovite policije da istražuje ozbiljne zločine, a neke su istrage potpuno obustavljene.

Dvotjedni „prosvjed“ nazvan „Jesenski ustanak“ kulta XR tijekom ovog mjeseca stvorio je trošak od najmanje 21 milijun funti (24.3 milijuna eura).

Zbrojeno s novcem potrošenim za policijsko djelovanje protiv kulta u travnju, koje je ukupno iznosilo 16 milijuna funti (18.5 milijuna eura), dovelo je do ukupnih troškova od 37 milijuna funti (43 milijuna eura), prenosi Daily Telegraph. To je više nego dvostruko u odnosu na godišnji proračun Radne skupine za nasilje u policiji, koji iznosi 15 milijuna funti (17.3 milijuna eura).


Članovi Extinction Rebelliona plaćeni 450€ tjedno da bi „prosvjedovali“. Prijete im kazne zbog utaje poreza


London se trenutno bori sa valom zločina koji se pojačao za vrijeme mandata sadašnjeg gradonačelnika Sadiq Khana. Stopa ubojstava 2019. u Londonu svakako će premašiti onu iz 2018., što će ujedno biti i najviša stopa u posljednjih 10 godina.

U Londonu je ove godine zabilježeno 115 ubojstava u odnosu na 112 u istom razdoblju prošle godine. Većina ubojstava izvedena je nožem.

Povjerenica londonske policije Cressida Dick izjavila je da su policijske akcije protiv XR-a ozbiljno opteretile londonske policijske snage.

Rekla je da su aktivnosti grupe rezultirale „slabijom uslugom za ostatak Londona. Djelomično zato što su ljudi umorni, a dijelom zato što smo samo morali usporiti određene vrste istraga, dok su se neke istrage odvijale sporije, a neke stvari nikada neće biti odrađene.

Dick je dodala: „Došli smo do točke gdje bih Extinction Rebellionu poručila: ovo nameće stravičan teret na London i na Met. S Metovog gledišta [to je] velik trošak za nas i ljude koji nas plaćaju.

Policija je ove godine uhitila 1.828 pripadnika XR-a, a samo 164 optuženo je za prekršaje ili kaznena djela.