Karlovačka policija u petak je podigla optužnicu protiv 44-godišnjeg sirijskog prevaranta koji je u rujnu prošle godine lažno tvrdio da ga je hrvatska policija odvojila od 5-godišnje kćeri.

Sirijski prevarant Wadie Ghazi Sineid krajem prošle godine zatražio je azil u Hrvatskoj, da bi potom naprasno pobjegao iz azila u zagrebačkim Dugavama te završio u Nizozemskoj. Zbog činjenice da je lagao o navodnom nestanku svoje kćeri, ako je uopće i ima, protiv njega je podignuta i optužnica.

Sineid je ovom prijevarom uspio ući u Hrvatsku, a time i u EU, nakon čega nastavio svoj put dalje.

Osumnjičeni je lažno prijavio nestanak djeteta iako je bio svjestan da dijete nije s njim, vjerujući kako će policija hitno reagirati u potrazi za djetetom,“ stoji u objavi policije.

Sirijac je navodni nestanak kćeri prijavio 24. rujna, tvrdeći da je ona nestala na graničnom prijelazu Maljevac. Tom prilikom policiji je rekao da želi zatražiti azil u Hrvatskoj, dok je policija usmjerila snage u potragu za navodno nestalom djevojčicom.

Sineid je azil zatražio prvo u BiH, potom u Hrvatskoj, da bi danas bio van dohvata hrvatskog pravosuđa. Zadnje informacije sugeriraju da je završio u Nizozemskoj.

Kap u moru laži: Sirijac lagao da ga je hrvatska policija odvojila od kćeri