Denis Periša „Darkman“ iz Šibenika prvi je u Hrvatskoj koji je ugradio poseban čip veličine zrna riže kako više ne bi morao nositi ključeve, kartice ili osobne dokumente.

Na XNT čip ugrađen kod palca, kako kaže Periša, mogu se prekopirati sve kartice i dokumenti, a naručio ga je s web stranice Dangerous Things. Ipak, trebalo mu je neko vrijeme dok je našao privatnu kliniku gdje su mu to i ugradili, prenosi Šibenik IN.

Oglas:

        

Periša je izjavio kako nije siguran je li to u Hrvatskoj trenutno legalno, ali sam zaključuje kako vjerojatno zasad nema uopće zakonske regulative koja bi pokrila to područje.

Dodaje kako je to učinio iz praktičnih razloga kako bi si olakšao svakodnevicu bez nošenja hrpe kartica. Postupak i nošenje čipa su bezbolni, ali je morao uzimati tablete kako se ne bi stvorila potencijalna infekcija.

Periša je funkcionalnost čipa pokazao prelaskom palca preko mobitela gdje su se i očitali spremljeni podaci.


Na tisuće Šveđana već ugradilo mikročipove pod kožu


Slični postupci u inozemstvu su zastupljeni već dugo vremena, pri čemu se ljudi dobrovoljno podvrgavaju ugradnji čipova pod kožu. Iako se ovaj pristup doista može smatrati praktičnim, jer osobu rješava potrebu za nošenjem hrpe raznih dokumenata i kartica, većina je i dalje skeptična prema „čipiranju“. S obzirom na tendencije modernog svijeta i globalističke elite, to ne treba čuditi.