Prvi luksuzni svemirski hotel lansirat će se u orbitu 2021. godine

Foto: Orion Span, Inc.

Turisti će uskoro imati dostupnu novu destinaciju nakon što tvrtka Orion Span otvori luksuzni hotel u Zemljinoj orbiti na visini od 320 kilometara.

Komercijalna svemirska stanica početi će primati goste već 2022. godine, a uključivat će „privatne odaje za dvije osobe, najveći broj prozora ikad stvorenih kod svemirskih letjelica, bestežinsko stanje, te autentično astronautsko iskustvo“.

Boravak od 12 dana na Aurori, kako će se zvati buduća svemirska stanica, koštati će minimalno 9,5 milijuna dolara. Rezervaciju i polog u iznosu od 80.000 dolara već se može izvršiti na web stranici tvrtke.

Tvrtka Orion Span sama konstruira i gradi svemirsku stanicu. Tvrtka, čiji su ključni zaposlenici sudjelovali u dizajniranju i upravljanju Međunarodnom svemirskom stanicom, već je započela s proizvodnjom u Houstonu, te razvija potreban software za upravljanje modulima.

Stanica će biti veličine 13,3 puta 4,3 metra, te će moći primiti četiri gosta i dva člana posade. Posadu će najvjerojatnije sačinjavati bivši astronauti.

Hotel će se u budućnosti moći nadograditi s novim modulima, ovisno o potražnji. Dugogodišnji cilj je čak staviti module na prodaju, tako da će potencijalni kupci moći kupiti i vlastiti apartman u svemiru.