Prvi mobilni hostel u svijetu osmišljen u Osijeku

© Nearby Hostel

Zanimljivu inovaciju u smještajnom pogledu osmislili su Ivan Malić, Mihovil Grgurić i Tin Vidović, a radi se o sustavu koji se vrlo lako transportira kamionom tamo gdje je potreban.

Po dolasku na odredište, hostel se stavlja u funkciju nakon 30-ak minuta. Hostel sadrži 4 sobe s 12 kreveta te kupaonicom koja koristi „pametne tuševe“, a koji troše 70 posto manje vode.

Svaka soba uz krevete ima TV, Wi-FI, ormare te hladnjak. Ključeva od sobe nema, jer svaki korisnik vrata može otvoriti pomoću svojeg smartphone-a.

© Nearby Hostel

Svrha ovakvog mobilnog hostela je pružanje smještaja na festivalima i drugim događajima na otvorenim mjestima.

Ovakvi događaji redovito uzrokuju veliku potrebu za smještajem, što dovodi do značajnog rasta cijena. Često posjetitelji festivala koji nisu rezervirali smještaju bivaju prisiljeni spavati u šatorima koji imaju mnogo nedostataka – uključujući udobnost, funkcionalnost ili manjak infrastrukture kao što su zahodi ili električna energija. Naša misija je jednostavna – želimo stvoriti festivalski smještaj, blizak, udoban i pristupačan, kako bi bili slobodni zabavljati se i uživati na festivalima,“ navode iz tvrtke.

© Nearby Hostel

Projekt je financiran putem crowdfunding platforme Indigogo tijekom protekle godine, kako bi se pokrenula izrada prototipa. Plan tvrtke je izgraditi još veći mobilni hostel  koji bi trebao imati 25 kreveta.

Autor: Tribun