Prvi uspjeh Trumpove gospodarske politike? – Ford neće preseliti proizvodnju Lincolna u Meksiko

244840

Pozornost američke automobilske industrije usmjerila se na objave Donalda Trumpa na Twitteru kako je uspio spriječiti preseljenje proizvodnje određenih modela Fordovih automobila u Meksiko.

Iz Američkog udruženja proizvođača automobila izjavili su da su zadovoljni činjenicom da će Ford nastaviti proizvoditi svoj model Lincoln MKC u tvornici u Kentuckyu. Lincoln MKC se proizvodi na istoj proizvodnoj liniji kao Ford Escape, koji je 12 puta prodavaniji od Lincolna. Oko 5.000 radnika radi na proizvodnji ta dva modela.

Ford nije prethodno obavjestio udruženje, pa čak niti svoje zaposlenike o planu preseljenja proizvodnje, tako da je ova vijest mnoge uhvatila u čuđenju.

Međutim, nakon Trumpove objave, tvrtka je priznala da je razmatrala opciju preseljenja proizvodnje Lincolna u Meksiko, dok bi kod kuće povećala proizvodnju Escape modela.

Nakon razgovora kojeg su obavili izvršni direktor Bill Ford i novoizabrani američki predsjednik, proizvođač automobila odlučio je nastaviti proizvodnju Lincolna u Kentuckyu.

Izvor: Autonews, Tribun