Ruska vojna policija i sirijska vojska rasporedit će se u sjeveroistočnoj Siriji uzduž granice s Turskom, dok će turske vojne snage nastaviti vojnu akciju protiv kurdskih militanata u pograničnom području, dogovorili su ruski i turski predsjednik na sastanku u Sočiju.

Ruski predsjednik naveo je da razumije turske razloge za provođenje vojne akcije, no nadodao je da to ne smije biti razlog destabilizacije Sirije, te da teritorijalni integritet te zemlje mora biti očuvan.

Prema dogovoru se kurdski militanti moraju povući iz područja do 30 kilometara od granice. Turska operacija nastavit će se u područjima oko gradova Tell Abyad i Ras al-Ayn, do 32 kilometra od turske granice, dok će na ostatku pograničnog područja biti raspoređene sirijske snage uz potporu ruske vojne policije.

Područja koja nisu zahvaćena turskom vojnom operacijom zajednički će kontrolirati turska vojska i ruska vojna policija do 10 kilometara u sirijski teritorij.

Sirijski predsjednik Assad poručio je da se slaže s dogovorom, dodavši da su sirijske snage spremne za kontrolu granice zajedno s ruskom vojnom policijom.