Putin najavio da će Rusija rasporediti svoje taktičko nuklearno oružje u Bjelorusiji

Foto: Yevgeny Biyatov / Sputnik / AFP

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u subotu da će rasporediti taktičko nuklearno oružje u susjednoj i savezničkoj Bjelorusiji.

Također je rekao da će rasporediti streljivo s osiromašenim uranom ako Kijev dobije takvo streljivo od Zapada nakon britanske sugestije da bi mogli s takvim streljivom opskrbljivati Ukrajinu.

“Ni tu nema ničeg neobičnog: Sjedinjene Države to rade desetljećima. Oni su odavno postavili svoje taktičko nuklearno oružje na teritoriju svojih saveznika”, rekao je Putin.

Putin je rekao da je razgovarao s bjeloruskim čelnikom Aleksandrom Lukašenkom i rekao “složili smo se da ćemo učiniti isto”.

Na pitanje kako bi Moskva odgovorila da Zapad opskrbi Ukrajinu granatama s osiromašenim uranom, nakon sugestije Britanije da bi mogla opskrbiti Kijev streljivom, Putin je rekao da Rusija ima goleme količine oružja.

“Rusija naravno ima ono što treba da odgovori. Bez pretjerivanja, imamo stotine tisuća takvih granata. Još ih nismo koristili”, dodao je Putin u intervjuu ruskoj televiziji.