Putin: SAD nas ne mogu prisiliti da prihvatimo njihov stav o Iranu i Venecueli

Foto: AWD News

Ruski predsjednik odbacio je mogućnost da američki predsjednik i njegova administracija nametnu svoj stav o ključnim geopolitičkim pitanjima.

Donald Trump u više je navrata najavio da će na sastanku G20 u Osaki osobno razgovarati s ruskim predsjednikom, no s ruske strane poručuju da Bijela kuća još nije finalizirala diplomatski zahtjev, a Putin je javno poručio da neće popustiti američkim siljenjima da prihvati američke geopolitičke stavove.

Putin je u razgovoru s novinarima ponovio stav Moskve da Rusija neće biti ta koja će napraviti prvi korak, naročito nakon što je Trump otkazao dogovoreni sastanak pri G20 u Argentini prošle godine, te je dodao da o SAD-u ovisi žele li Amerikanci graditi dobre odnose s Rusijom ili ne.

U istom razgovoru Putin je pojasnio svoj stav o Trumpu i izjavio da osjeća da je Trump pod velikim pritiskom administracije koja je ne želi dobre odnose s Rusijom.

Vidimo da je američki politički sustav izgrađen na takav način da mnoge stvari koje Trump želi učiniti, on jednostavno to ne može. Uglavnom sve ovisi o političkoj volji administracije.