Putin: „Znamo tko je organizirao napad na našu bazu u Siriji“

Foto: Sputnik / Ramil Sitdikov

Komentirajući nedavni napad dronovima na rusku vojnu bazu Khmeimim u Siriji, ruski predsjednik Putin kaže kako vjeruje da Turska nije umješana u cijeli slučaj, unatoč pojedinim informacijama da su dronovi koji su sudjelovali u napadu dopremljeni iz Turske.

To je djelo provokatora, no to nisu bili Turci, mi znamo o kome je riječ…. Znamo koliko su i kome platili za ovu provokaciju“, izjavio je Putin.

[do_widget id=text-53]

Napad je bio provokacija koja je imala za cilj potkopavanje odnosa Rusije i njenih partnera, uključujući Turske, smatra Putin, dodavši da je Rusija poduzela dodatne mjere zaštite svojih vojnih objekata u Siriji.

Ponajprije, ovim provokacijama je bio cilj potkopavanje prethodno postignutih dogovora. Drugo, to je pokušaj narušavanja naših odnosa s partnerima – Turskom i Iranom. Nama je to vrlo jasno.

Što se tiče samih napada, nimalo ne sumnjamo da su bili pomno isplanirani. Znamo kada su i kuda ovi dronovi dopremljeni, kao i njihov broj.

U ponedjeljak je rusko ministarstvo obrane objavilo da je ruska vojska u Siriji omela koordinirani napad borbenih dronova na postrojenja ruske vojske, presrevši šest i srušivši još sedam dronova.

IZVORSputnik