Filipinska klimatska histeričarka napisala je osebujan članak za VICE u kojem kaže da je napustila ekološki pokret jer je previše „bijel“. Dakako, nema govora o rasizmu ove Filipinke, posebice kad istovremeno predvodnica histeričara javno podrži marksističke ekstremiste.

Klimatski pokret je nevjerojatno bijel. Zato sam otišla,“ objašnjava Karin Louise Hermes, optužujući svoje donedavne histeričarske kolege da ju iskorištavaju za dobivanje bodova na osnovu „različitosti“.

„Nakon nekog vremena shvatila sam da će me pozvati samo kada klimatske organizacije trebaju inspirativnu priču ili glas ‘različitosti’, kontakte za kampanju ili da sudjelujem u radionici za ‘zabavu’ dok su svi ostali na (potpuno bijelom) projektu bilio plaćeni“, žali se ona, potvrđujući već dobro znanu činjenicu da je čisto marksistički pokret vođen običnim profiterima.

Čini se da je glavna zamjerka bijesne Hermes to što njezini bijeli histeričarski kolege nisu na odgovarajući način prihvatili pojam isprepletenosti, što u osnovi znači korištenje histerije oko klimatskih promjena kao pokretača da bi pogurali sve ostale luđačke marksističke ideje.


Anti-bjelački rasisti: Podržavanje Grete Thunberg je bijeli supremacizam!


Antirasizam i antikapitalizam trebaju biti dio organizacije“, tvrdi Hermes. „Ako ‘zelene’ politike ne uzmu u obzir antirasizam i prava migranata, kako bi se bilo koja obojena osoba trebala osjećati glasajući za njih ili se organizirati u istim prostorima?

Hermes je očito donijela nelagodu predvodnicima klimatskih histeričara skrećući pažnju na njihov nedostatak raznolikosti.

Kad god bih ispitivala bjelinu ovih prostora i kako strategije nisu uzimale u obzir rasu, susretala bih se s neugodnim tišinama“, piše ona, tvrdeći da uglavnom bijeli vođe nisu obraćali dovoljno pažnje na to kakve veze „bjelina“, kapitalizam i nejednakost imaju s „klimatskim promjenama.“

U onome što je zapravo bilo poprilično dobro, Hermes također ističe kako klimatski histeričari potiču veganstvo kao rješenje, ali ipak odbijaju priznati „kako su ljudi ubijani nakon što su prosvjedovali protiv proizvodnje biljne hrane poput palminog ulja u domorodačkim zemljama“.

Hermes na zanimljiv način ukazuje na činjenicu kako klimatski histeričari očito koriste ne-bijelce kao ljudski štit za svoje imbecilne i licemjerne argumente, ali njezin vlastiti rasizam prema bijelcima također isijava čistom mržnjom.