U želji za većom „različitosti“ u svojim redovima, britanski odjel transportne (željezničke) policije objavio je oglas za regrutaciju novih članova, ali isključivo za žene i manjinske rasne skupine. Tvrde kako je to dio inicijative nazvan „Pozitivna akcija.

Oglas objavljen na Twitteru sadrži slijedeću poruku: „Jeste li žensko ili crnačkog ili drugog manjinskog porijekla? Zanima vas posao policijskog službenika? Dođite na našu iduću radionicu 23. siječnja u 18:00 sati u Camden.

Poruka je naišla na val posprdnih i sarkastičnih komentara u kojima se policiju proziva za najodvratniji oblik diskriminacije. Dio korisnika logično se zapitao zašto policija ne želi zapošljavati nove pripadnike na osnovu – osobnih kvaliteta.

Paradoksalni naslov profila na Twitteru. | Izvor: Twitter

Niste mogli jednostavno zaposliti kandidate na osnovu njihove želje za prijavom i na osnovu njihove kompetencije za posao?“ pitao je jedan od korisnika.

A zašto jednostavno ne regrutirate ‘dobre’ policijske službenike, neovisno o spolu i etničkoj pripadnosti, jasno je da spol ili boja kože ne bi smjeli biti važni (osim ako to spomenete kao važno)?“ tvrdi drugi.

Jedna osoba također je iskazala svoju želju za sudjelovanjem opisujući se kao „crni muškarac, biseksualno lezbijski“ koji se utorkom „identificira kao jednorog neidentificiranog spola“.

Trenutno je manje od 1 na 10 policijskih službenika sa manjinskim porijeklom, dok žene čine trećinu službenika.