Crnačka rasistička anti-bjelačka skupina Black Lives Matter službeno se prijavila u ponedjeljak da postane politička stranka u Ujedinjenom Kraljevstvu, potvrđujući sumnje da predvođeni marksističkim ideolozima taj anti-bjelački pokret uistinu ima političke težnje u Britaniji, unatoč tvrdnjama da je pokret bio nestranački.

Dana 26. listopada podnesena je prijava Izbornom povjerenstvu za BLM da postane punopravna politička stranka u Velikoj Britaniji ukoliko komisija prihvati zahtjev. Skupina će trebati podnijeti stranački ustav, platiti 150 funti i dostaviti bilo koji logotip prije nego što bude prihvaćena.


Suosnivačica BLM-a Toronto bijelce nazvala „genetskim defektom“ tvrdeći da ih se može „istrijebiti“


Bivši eurozastupnik u stranci za Brexit Martin Daubney rekao je na društvenim mrežama: „Mnogi od nas koji su rekli da im je to bio cilj odbačeni su kao ekstremisti, ali to je sve vrijeme bilo neizbježno!


Financiranje anti-bjelačkog BLM-a vodi skupina u čijem odboru sjedi osuđena židovska teroristica


Pokret Black Lives Matter doživio je oživljavanje u Velikoj Britaniji nakon smrti Georgea Floyda u Americi, održavajući masovne prosvjede širom zemlje, a mnogi su prerasli u nasilne obračune s policijom. Skupina je također stajala iza raširene ikonoklastičke kampanje rušenja i uništavanja kipova u čast britanskih povijesnih ličnosti.


Analiza „rasizma“: U SAD policajci ubijaju najviše bijelce, a crnce najviše crnci


U lipnju, na vrhuncu groznice i kaosa, konzervativni političar Nigel Farage opisao je BLM kao „opasnu, marksističku organizaciju, vraški zavijenu u anarhiju, i trebamo se probuditi, uvući neke činjenice u glavu i shvatiti protiv čega se borimo.“

Glasnogovornik podružnice Black Lives Matter u Britaniji (UKBLM) negirao je bilo kakvu povezanost sa skupinom koja je podnijela zahtjev da BLM postane politička stranka, rekavši: „Mi nemamo apsolutno nikakve veze, pripadnosti ili bilo što drugo i niti jedan pojedinac ili grupa nije obavijestili ili nas upoznali s njihovim namjerama da osnuju političku stranku pod imenom Black Lives Matter. Nismo mi.“


Troškovi BLM-ovog divljanja, paleža i pljački prešli 2 milijarde dolara


„Djelujemo kao nepolitička, nestranačka i nenasilna platforma Black Lives Matter. Neki sadržaji objavljeni na ovom web mjestu mogu imati političke elemente po prirodi društva i države u sustavu demokracije; međutim, prije svega djelujemo u humanitarnom svojstvu i brizi,“ dodao je glasnogovornik.

U Velikoj Britaniji postoji mnogo odvojenih grupa Black Lives Matter, a vodstvo UKBLM-a ostalo je anonimno, što znači da iza stranačke prijave može stajati još jedna frakcija u zemlji, a da glasnogovornik toga nije svjestan.


Suosnivačica BLM-a pohvalila se kako joj je uzor jedna od najtraženijih teroristica i ubojica policajaca