Udruga Zagreb Pride na svojim je stranicama objavila natječaj za jednokratnu pomoć studentima nepovoljnog materijalnog i socijalnog statusa. No, ova stipendija se razlikuje od drugih jer se njihova jednokratna pomoć dodjeljuje isključivo transrodnim studentima.

Na svojim službenim stranicama naveli su i određene kriterije koji podrazumijevaju da je u pitanju transrodna osoba, a istovremeno redovan student ili studentica nekog od javnih visokih učilišta ili sveučilišta na području Hrvatske. U objavi tako stoji:

Pozivaju se trans osobe nepovoljnog materijalnog i socijalnog statusa koje studiraju u Hrvatskoj da se prijave na javni poziv za dodjelu jednokratne novčane potpore u iznosu od 4.000,00 kuna.

Kod odabira korisnika_ce potpore uzet će se u obzir sljedeći preduvjeti:

  • da je trans osoba i redovni_a student_ica nekog od javnih visokih učilišta ili sveučilišta u Hrvatskoj;
  • da može ukazati na vlastiti nepovoljni materijalni i/ili socijalni status (osobe bez jednog ili oba roditelja_ice, osobe s jedinim ili oba nezaposlena roditelja_ice, osobe koje mogu na drugi način dokazati svoj nepovoljni materijalni i/ili socijalni status).

Prijaviti se mogu i osobe iz Bosne i Hercegovine te Srbije koje studiraju u Hrvatskoj. Potporu dodjeljuje i korisnika_cu odabire lezbijski par iz LGBTIQ zajednice Hrvatske. U ovom javnom pozivu Zagreb Pride sudjeluje kao posrednica kod njegove objave i diseminacije.