Izraelski premijer i krvoločni ratni huškač Benjamin Netanyahu pozvao je na bojkot producenata HBO-ove serije Our Boys koja je, kako kaže, „antisemitska“ te „kleveće Izrael“.

Netanyahu je putem Facebooka pozvao na bojkot „propagandne“ izraelske televizijske postaje Keshet 12 i njegovog vlasnika medijske grupacije Keshet zbog stvaranja serije temeljene na istitnitim događajima, za koju kaže da „ocrnjuje dobro ime Izraela.“ Pozvao je svoje sljedbenike da prestanu gledati kanal, javlja RT.

Serija Our Boys govori o ubojstvu Palestinca Mohammeda Abu Khdeira, koga su 2014. godine otela i živog spalila dva izraelska tinejdžera i jedan odrasli muškarac.

Oglas:

        

Netanyahu je napao seriju jer se navodno nije usredotočila na otmicu i ubojstvo trojice izraelskih tinejdžera, koje su militanti Hamasa ubili prije Khdeirove otmice, što je izazvalo nerede i prouzročilo izraelsku vojnu agresiju u Gazi 2014. godine.

Ironično, Netanyahu je u to vrijeme bio kritiziran zbog iskorištavanja smrti židovskih dječaka kao izgovora za vršenje racija i uhićenja stotina Palestinaca, kao i za kasniji napad na Gazu, gdje su Izraelske obrambene snage ubile 1.462 palestinskih civila, uključujući 551 dijete. Napad je također uništio veći dio infrastrukture i domova u Gazi, s preko 6.000 zračnih napada u 50 dana.

Bili smo privučeni razumijevanju počinitelja ovog ubojstva više nego što smo bili zainteresirani za razumijevanje žrtvovanja naše strane“, rekao je Hagai Levi, jedan od filmaša.

Netanyahu nije obožavatelj postaje Keshet 12 te tvrdi ga na toj televiziji „svakodnevno ucjenjuju.

Viši sud u petak je odbio zahtjev njegove stranke Likud da zaustavi kanal u objavama stvari o slučajevima u kojima ga se optužuje za korupciju.

Obitelji židovskih žrtava u Izraelu također su napisale pismo u kojem kritiziraju seriju, rekavši da daje pogrešan dojam o Izraelcima.

Ravnoteža nije jasna nekome tko gleda emisiju misleći ‘mi ubijamo njih, oni ubijaju nas’,“ kaže Merav Hajaj čija je kćer kao članica IDF-a ubijena u napadu Palestinaca 2017.

Netanyahuova krvoločnost već se godinama očituje ne samo u huškanju rata protiv gotovo svih susjednih zemalja, već i sustavnim provođenjem etničkog čišćenja i masovnog ubijanja Palestinaca. Primjera radi, tijekom proteklih 17 mjeseci, izraelska vojska ubila je preko 200 palestinskih prosvjednika, među kojima su bili i bolničari i novinari.

Najužasniji od tih slučajeva osvanuo je i u medijima, a riječ je o poznatom bolesnom i umobolnom veselju izraelskih snajperista koji su ubili nenaoružanog palestinskog prosvjednika u blizini granice u Pojasu Gaze.

Izraelski snajperisti bez ikakva povoda ubili Palestinca, a potom slavili ubojstvo (VIDEO)