Kako bi dokazao da su svjetske svemirske organizacije, astronauti i piloti lažirali oblik zemaljske kugle, čovjek iz Kalifornije namjerava sam sebe lansirati u orbitu ove subote, a sve to pomoću rakete koju je sam izradio od otpadnog metala.

Ako pretpostavimo da ga lansiranje i jako brzi let kroz pustinju Mojave ne koštaju života, Mike Hughes, inače 61-godišnji vozač limuzine, će obilježiti prvu fazu svog svemirskog projekta Ravna Zemlja.

Zatvorit ću vrata priči o okrugloj Zemlji“, tvrdi Hughes u intervjuu s još nekoliko pobornika teorije koji smatraju da su svi dosadašnji letovi u svemir lažirali činjenicu da je Zemlja okrugla.

Hughes je svoju raketu izradio od metalnih dijelova s otpada. Izrada ga je koštala oko 20.000 dolara, a projekt je sponzorirala i skupina Research Flat Earth, koja je također uvjerena kako će „jednom zauvijek dokazati da je Zemlja ravna.

Nažalost, Hughes je priznao kako mora još mnogo naučiti o raketnoj tehnici, što znači da bi ga njegovo uvjerenje moglo koštati života.

Međutim, zanimljiva je činjenica da je Hughes 2002. postavio svjetski rekord u skoku s limuzinom, ali i da rakete izrađuje već godinama, iako s različitim rezultatima letenja.

Svoju prvu raketu koja može nositi čovjeka, izradio je 2014. te je u njoj preletio oko 400 metara u Arizoni. Nakon „slijetanja“, Hughes je ispuzao iz rakete u bolovima, pa je proveo u hodalici oko dva tjedna.

Duljina koju je tada preletio predstavlja tek četvrtinu duljine koju namjerava preletjeti u subotu.

Zastrašujuće je, ali ionako s ovog svijeta nitko ne odlazi živ. Volim raditi nevjerojatne stvari koje nitko drugi ne može, a nitko u povijesti čovječanstva nije dizajnirao i izgradio raketu te u njoj poletio,“ rekao je Hughes.

Hughesu možemo samo poželjeti sreću i živjeti u nadi kako neće biti prva žrtva jedne teorije. Ukoliko projekt uspije i dokaže se da je Zemlja doista ravna, s pravom se možemo zapitati kakvu će to točno pozitivnu promjenu donijeti?