Mike Hughes, koji je postao poznat javnosti po svojim čudnovatim „raketama“ i teoriji da je Zemlja ravna ploča, poginuo je u jednom od pokušaja da se lansira što dalje u nebo.

Hughes je u trenutku pogibije bio star 64 godine, a na svoj posljednji let u raketi pogonjenoj parom otisnuo se u subotu u kalifornijskoj pustinji, prenosi Sputnik. Istraga o pogibiji još uvijek je u tijeku, ali poznato je da nije bilo drugih žrtava.

Kao bivši vozač limuzina, Mike Hughes samostalno se naučio izrađivati vrlo opasne rakete. Godine 2014., tijekom jednominutnog leta dosegnuo je 419 metara prije nego li je pao natrag na tlo. Nakon tog pada bilo mu je potrebno 3 dana za oporavak.

U ožujku 2018. Hughes je izveo još jedan let kada je dosegnuo 572 metra uz ponovno teško slijetanje u pustinji Mojave.

Njegov posljednji pokušaj sniman je za televizijski program Science Channela pod nazivom „Homemade Astronauts“ – serijalu o tri tima koja pokušavaju doseći visinsku granicu koja se smatra početkom svemira (100 kilometara).

Hughes je planirao odletjeti do 1.5 kilometara kako bi prikupio dodatna novčana sredstva putem donacija.

Kako je sam svojedobno rekao: „Ne vjerujem u znanost… Nema razlike između znanosti i znanstvene fantastike.

Hughes navodno nije pokušavao svojim letovima dokazati da je Zemlja ravna ploča, već je to navodno činio jer voli rizik i adrenalin.

Vjerujem da je Zemlja ravna,“ rekao je Hughes u kolovozu prošle godine dodavši „ova ravna Zemlja nema ništa s lansiranjima parnih raketa… Nikad nije; nikad neće. Ja sam odvažan!

Unatoč njegovim šašavim stajalištima, Hughes je svakako bio odvažna ličnost te je radio ono što se mnogi ne bi usudili.