Iako bi Zemlja mogla biti bilo kakvog oblika, nekima je od životne važnosti dokazivati ono u što vjeruje, mada je upitno kakve bi to relevantne dokaze trebao pružiti drugima.

Mike Hughes, koji je već nekoliko puta pokušao dokazati da je Zemlja ravna ploča, ponovno se odlučio riskirati vlastiti život kako bi ispunio taj cilj. Prošle godine, Hughes se raketom kućne izrade vinuo 572 metra u zrak, ali nije uspio ništa dokazati osim da gravitacija, jedna od dokaza okruglosti Zemlje, vrlo negativno utječe na njegovo zdravlje prilikom udara rakete o tlo. Naime, tom prilikom oštetio je kralježnicu.

Ove nedjelje Hughes se planira vinuti čak 1500 metara u zrak u još jednoj raketi kućne izrade. Pritom bi raketa trebala letjeti brzinom od 640 kilometara na sat, a let će biti izveden u pustinji Mojave u Kaliforniji, prenosi Sputnik.

Ovaj put Hughes namjerava koristiti pokretnu lansirnu platformu, a raketu će i dalje pokretati para iako je sustav navodno dodatno unaprijeđen.


Video: „Ravnopločaš“ se konačno lansirao u nebo (i preživio)


Hughes tvrdi kako njegova uvjerenja o Zemlji kao ravnoj ploči nemaju navodno nikakve veze s njegovim letovima.

Vjerujem da je Zemlja ravna. Ali ta ravna Zemlje nema ništa sa lansiranjem parnih raketa,“ rekao je Hughes.

U slučaju da let uspješno prođe, on ne planira stati na visini od 1500 metara, već se popeti na čak 100.000 metara. Za taj pokušaj, on i njegov suradnik Waldo Stakes pripremaju i razvijaju takozvani „raketni-balon“. Ovo čudo koštati će oko 2.8 milijuna dolara, zbog čega namjeravaju pokrenuti crowdfunding kampanju.

Naime, Hughes za život zarađuje vozeći – limuzinu.

Mikeu želimo uspjeh i prije svega siguran let i bezbolan povratak na Zemlju, kakvog god oblika bila.