Razočaran Trumpov pristaša želi svjedočiti protiv Trumpa u postupku njegovog opoziva

Foto: Reuters / Stephanie Keith

Jedan od vodećih izgrednika koji su upali u američki Kongres Jacob Anthony Chansley, poznatiji po svojem kostimu s rogovima, izrazio je spremnost da svjedoči u postupku za opoziv sada već bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Njegov odvjetnik Albert Watkins izjavio je da je Chansley bio „zaluđen Trumpom“, no da se sada osjeća izdanim nakon što je Trump odbio pomilovati izgrednike.

Watkins tvrdi kako vjeruje da je bitno na senatori čuju njegov glas. Osim Chansleya, još četiri osobe koje pravosuđe tereti zbog upada u Kongres izjavilo je da su ih Trumpove rijeli navele da krenu prema Kongresu i odluče ući u njega, te je vjerojatno da će i njihova svjedočenja biti predočena prilikom postupka opoziva koji bi se uskoro trebao održati u Zastupničkom domu Kongresa.

Američki savezni sud optužio je Chansleya da je svjesno ušao i ostao u zgradi u koju je zabranjen ulaz bez posebnog odobrenja, kao i za nasilan ulazak i neprimjereno ponašanje. Ukupno 170 slučajeva je pokrenuto protiv raznih osoba u slučaju izgreda ispred i u zgradi Kongresa koji su se dogodili 6. siječnja ove godine.