Redatelj najnovijeg filma o James Bondu, No Time to Die, rekao je da je verzija lika Seana Conneryja u starim bondovskim filmovima u osnovi silovatelj.

U razgovoru s Hollywood Reporterom čini se da se Cary Fukunaga osvrnuo na scenu iz Thunderballa iz 1965. godine u kojoj Connery kao Bond na silu ljubi medicinsku sestru (koju glumi Molly Peters) koja je prethodno odbila njegovo udvaranje. U jednoj kasnijoj sceni Bond sugerira da će šutjeti o informacijama koje bi je mogle koštati posla ako spava s njim. „Pretpostavljam da bi moja šutnja mogla imati cijenu“, kaže.

Njen lik ustukne, rekavši: „Ne misliš … oh, ne“, prije nego što Bond odgovori „Oh, da“, gurne je u saunu i skine joj odjeću.

Je li to Thunderball ili Goldfinger gdje u osnovi lik Seana Conneryja siluje ženu?“ rekao je Fukunaga. „Ona je rekla ‘Ne, ne, ne’, a on je rekao ‘Da, da, da’, to danas ne bi prošlo.

Jedna ključna scena u Goldfingeru prikazuje Conneryjevog Bonda koji se očito forsirao na lik Pussy Galore u sjeniku. U pismu iz 1959. o romanu po kojem je film adaptiran, Ian Fleming objašnjava da je to „polaganje ruku“ od strane „pravog čovjeka“ bilo sve što je bilo potrebno da se „izliječi lezbijski karakter njezine psiho-patološke bolesti”.

Najnoviji film u sreijalu, No Time to Die, se reklamira kao Bondov film s najvećim paritetom moći između muških i ženskih likova. Lashana Lynch – koja glumi jednu od dvije glavne crnkinje – navodno je naslijedila oznaku 007 od Bonda na kraju filma.