Reper traži milijun dolara kako bi dokazao da je Zemlja ravna

Izvor: pinterest

https://youtu.be/YriSYFtPEAY

Reper pod umjetničkim imenom B.o.B. pokrenuo je akciju prikupljanja novca na platformi GoFundMe, gdje traži jedan milijun dolara kakako bi „lansirao jedan, ako ne i više, satelita u svemir,“ s ciljem „pronalaženja krivulje“, piše The Verge.

Iako poruka naizgled ostavlja dojam da je B.o.B. svjestan da je Zemlja okrugla, on zapravo želi dokazati da je ona ravna ploča.

Ovo nije ništa novog za još jednog „znanstvenika“ među masom. Naime, B.o.B. je prošle godine zapao u veliki verbalni sukob putem Twittera s astrofizičarom Neil deGrasse Tysonom oko ovog pitanja.

Do objave ovog članka, B.o.B. je skupio gotovo 2700 dolara.

Dakako, cijela priča prilično je komična, ali i dobar primjer obmane u svrhu ostvarenja profita, barem u ovom slučaju.

Međutim, pored ovog pojedinačnog slučaja, u svijetu, pa tako i u nas, posljednjih godina na površinu je isplivala upravo ova tema, pa se zbog nje na društvenim mrežama često vode verbalne bitke između „ravničara“ i „okrugličara.“

Čitav „sukob“ zapravo je krajnje apsurdan, budući da je na nebrojeno primjera znanstveno i materijalno dokazano da je Zemlja okrugla. Međutim, ako uzmemo u obzir da netko dokaže doista suprotno, pravo pitanje je što bi to promijenilo u društvu i svijetu koji nas, kako to obično kažemo, okružuje?