Sedam republikanskih senatora koji su glasali za opoziv Donalda Trumpa suočeni su s optužbama za „izdaju“ od strane svojih kolega i glasača, od kojih mnogih traže i njihovu ostavku, odnosno smjenu.

Senatora Mitta Romneya iz savezne države Utah prozvala je konzervativna politička komentatorica Brigitte Gabriel, dodavši da se „odbrojavaju dani kad će Romney izgubiti svoje mjesto na sljedećim izborima“. Isto je poručila i za Lisu Murkowski iz Alaske, protiv koje će se vjerojatno kandidirati bivša guvernerka Sarah Palin.

Senator iz Sjeverne Karoline Richard Burr također je jedan od onih protiv kojeg su se okrenuli bivši kolege. Kolega Republikanac Mark Walker najavio je da će se natjecati da izbaci Burra iz Senata na sljedećim izborima, dodavši da je Burr učinio veliku pogrešku.

Još troje senatora, Ben Sasse iz Nebraske, Patrick Toomey iz Pennsylvanije i Susan Collins iz Mainea suočili su se s kritikama ponajviše svojih glasača na društvenim mrežama, gdje ih je mnoštvo nazivalo pogrdnim nazivima, između ostalog lažnim republikancima, izdajicama i prodanim dušama, te su tražili njihove ostavke.

Senator iz Louisiane Bill Cassidy dobio je službeni šamar od strane vlastite stranke, nakon što mu je državni ogranak Republikanske stranke iz njegove savezne države izglasao nepovjerenje.

Sam Trump izrazio je razočaranje postupcima nekih Republikanaca, a nakon neuspjelog pokušaja opoziva natuknuo je da će ostati u političkom životu, dok je pokušaj opoziva nazvao „najvećim političkim lovom na vještice u američkoj povijesti“.