Premda su se mnogi poveselili da je takozvani „populizam“ tobož nekakva nova politika koja će donijeti velike pomake u zaustavljanju masovne imigracije, praksa govori suprotno. Imigranti s broda Sea Watch-3 uspješno su iskrcani u EU, dok je kapetanica uslužnog „taksi-broda“ puštena na slobodu.

Iako se oglušila o naredbe talijanske mornarice da joj nije dopušten ulazak u teritorijalne vode, kapetanica broda Sea Watch-3 Carola Rackete je bez većih problema, izuzev udaranja patrolnog čamca, pristala u Lampedusi i iskrcala imigrante koje su preuzele druge zemlje EU. Rackete je potom uhićena, ali ubrzo je oslobođena.

Oglas:

        

Talijanski sud odbacio je sve optužbe protiv Rackete navodeći kako je ona spašavala ljudske živote te da time nije prekršila nikakve zakone, piše Deutsche Welle. Nakon toga, 31-godišnja Rackete puštena je iz kućnog pritvora (!) iako bi po talijanskom kaznenom zakonu za svoj čin mogla dobiti i do 10 godina zatvora.

Rackete je još uvijek osumnjičena za potpomaganje ilegalne imigracije, ali je puštena na slobodu te će moći neometano nastaviti sudjelovati u procesu masovne invazije imigranata na Europu.

Kao predvodnik ovog tragikomičnog cirkusa „iskazao“ se talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini, kojeg je po običaju više zanimalo komentiranje na Twitteru od aktivnog provođenja zaštite teritorija vlastite države.

Rezultat „populizma“: Imigranti uspješno iskrcani u EU, kapetanica „taksi-broda“ puštena na slobodu. Dovoljan znak ostalim krijumčarima da trenutno nema zakona jačeg od njih.