Nakon što su mediji pompozno prezentirali humanitarnu ulogu poznatog holivudskog glumca Richarda Gerea na brodu nakrcanom imigrantima, reagirao je i talijanski „Twitter“ ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini. On je pozvao Gerea da imigrante ugosti u svojim vilama u Hollywoodu.

Prema pisanju Reutersa, Gere je bio u posjetu bordu Open Arms, koji je od krijumčara pokupio novih 120 imigranata koji su nakanili ući u Europu. Tom prilikom je 69-godišnji olinjali Gere kritizirao talijansku vladu rekavši im da „prestanu demonizirati ljude“ te je u maniri tipičnog liberala usporedio Salvinija s Donaldom Trumpom, koji tobože odbija primiti imigrante iz Središnje Amerike.

Salvini je za Gereov komentar saznao od novinara, pa je promptno reagirao na njihov upit o mišljenju. „Izgubljen sam! Nadam se da će dobiti boju, da se osjeća dobro, ali ne mislim da mu išta nedostaje, tako da, sretan mu put,“ rekao je Salvini.

RT prenosi da se Salvini nije mogao suzdržati od dodatnog komentara na holivudsku zvijezdu te je u tipičnoj maniri dao izjavu:

S obzirom da ovaj velikodušni milijunaš izražava zabrinutost za sudbinu imigranata s ‘Open Armsa’, zahvaljujemo mu. Sve ljude s broda može svojim privatnim avionom odvesti natrag u Hollywood i uzdržavati ih u svojim vilama. Hvala, Richarde!“ rekao je Salvini.“