Hrvatski proizvođač luksuznih superautomobila na električni pogon, Rimac Automobili, nedavno je u Ženevi predstavio svoj najnoviji izum, Rimac C_Two.

Performanse su zapanjujuće, s 1.914 konjskih snaga, te najvećom brzinom od 412 km/h i ubrzanjem od 0 do 100 za 1,97 sekundi, C_Two je doista pravo čudovište performansi. Prema mjerilu ubrzanja, ovo je trenutno najbrži automobil na svijetu.

Sadrži litijum ionsku bateriju od 120 kWh, s kojom se može prijeći 650 kilometara bez punjenja, što je 20 posto više u odnosu na Teslin Model S P100D.

[do_widget id=text-53]

No ovaj automobil nije samo čista snaga i performanse, opremljen je sa svom potrebnom opremom kako bi vožnja i upravljanje bilo sigurnije i ugodnije. S_Two ima četiri motora, aktivnu aerodinamiku i ovjes, osam kamera, električno upravljanje volanom, električno kočenje, te je opremljen hardverom spremnim za autonomnu vožnju 4. razine.

Prema izjavi proizvođača, za sada se predviđa izrada ograničene serije ovog modela, od samo 150 automobila.

Ono što je najvažnije, ovo je pokazatelj da se u ovoj zemlji ipak može stvoriti tehnološko čudo, kao i da se uz dovoljno znanja i upornosti doista može stvoriti uspješan posao.