Prema pisanju svjetskih medija, što su kasnije prenijeli i mnogi hrvatski mediji, hrvatski proizvođač luksuznih automobila na električni pogon Rimac trebao bi uskoro preuzeti marku super automobila Bugatti, koja je trenutno dio Volkswagen koncerna.

Bugatti izrađuje ultra ekskluzivne, izuzetno skupe automobile s preko 1500 konjskih snaga i najvećim brzinama koje prelaze 400 km/h, te drži rekord za najbrži serijski proizveden automobil na svijetu. No isto tako skupe i ekskluzivne, jednako brze i snažne, ali električne automobile proizvodi i Rimac.

Ako je vjerovati medijskim napisima marka Bugatti mogla bi promijeniti vlasnika u bliskoj budućnosti. Navodno su u Volkswagenu već odobrili posao u kojem će vlasništvo nad Bugattijem biti prebačeno na hrvatskog proizvođača superautomobila Rimac, premda to nadzorni odbor još mora odobriti.

No zapravo se ne radi o klasičnoj kupnji već samo o preuzimanju vlasništva nad Bugattijem od strane Rimac automobila dok bi u zamjenu Volkswagen povećao svoj vlasnički udjel Rimac automobila. Naime Porsche, podružnica Volkswagena, trenutno posjeduje 15,5 posto vlasništva Rimac automobila. Umjesto gotovinskog posla, Volkswagen bi preko Porschea povećao svoj udio na 49 posto, dok bi Rimcu ostao kontrolni paket dionica.

Volkswagen već neko vrijeme nastoji preorjentirati se na tržište električnih automobila, a hiper automobil na benzinski pogon poput Bugattija ne uklapa se u tu viziju, stoga se u Volkswagenu pokazalo kao alternativno rješenje predaja kontrole nad Bugattijem Rimcu koji već ima razrađenu tehnologiju za automobile tog ranga, a pritom opet zadržati dio profita vlasničkim udjelom u Rimac automobilima.