Robocop patrolira ulicama Dubaija

Prvi svjetski robotski policajac službeno se priključio policijskim snagama grada Dubaija. Svoj pri radni dan započeo je dočekivanjem gostiju i patroliranjem hodnicima trodnevne izložbe i konferencije o sigurnosnoj opremi. Plan je da robot nastavi svoj posao na popularnim ulicama grada Dubaija nakon završetka konferencije.

S ciljem pomoći ljudima u trgovačkim centrima i na ulicama, Robocop je posljednji pametni dodatak našim policijskim snagama, te je dizajniran da nam pomaže u borbi protiv kriminala, čuvanju sigurnosti građana i širenju pozitivnih vibracija“, rekao je brigadni general Khalid Nasser Al Razzouqi, visoki dužnosnik policije u Dubaiju.

On može razgovarati i biti interaktivan, odgovarati na upite građana, rukovati se i salutirati.

Visine 170 centimetara i težine 100 kilograma, Robocop može čitati izraze lica i adekvatno reagirati, te poznaje šest jezika. Može odašiljati i primati poruke od policije, te ima ugrađen tablet koji se može koristiti za plaćanje kazni i prijavljivanje zločina.

Ovaj robot prvi je od mnogih koji će uskoro stupiti u službu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, čiji je cilj da do 2030. godine četvrtina policijskih snaga budu roboti.

Autor: Tribun