„Rođena sam da budem majka“ – Američka olimpijka izazvala bijes feministkinja

08122331-949388dfdf.ab94b306

Izgleda da je u današnjem dekadentnom svijetu promoviranje majčinstva postalo nepoželjno. Zdravo društvo nagrađuje i potiče majčinstvo, dok ga dekadentno i bolesno društvo obeshrabruje.

Američka odbojkaška olimpijka Kerry Walsh Jennings, osvajačica zlatne medalje, izjavila je da je za nju „biti majka najvažnija stvar na svijetu“, te da to daje svrhu njenom životu.

Prije nego sam imala djecu osjećala sam se trivijalno. Toliko dugo već igram, imala sam osjećaj da mi treba ravnoteža. Sve mi je bilo fokusirano na jednu stvar, na karijeru, što je sebično i egoistično,“ izjavila je u razgovoru nekoliko mjeseci prije početka Olimpijade. „Djeca su mi dala novu perspektivu i ravnotežu koja mi je nedostajala. To je ponijelo moju strast prema igri i prema životu na novu razinu. Vrlo sam zahvalna svojoj djeci.“

Osjećam da sam rođena da budem majka i da igram odbojku“, izjavila je za NBC, što je očito strašno potreslo mnoge liberale i feministkinje, koje su ju počele napadati u svojim javnim izjavama.

Naravno, to nije prvi put da liberali i feministkinje kritiziraju uspješne žene koje pozitivno govore o majčinstvu. Natalie Portman se našla metom kritika zato što je prilikom dodjele Oscara kazala da je za nju „biti majka najvažnija uloga u njenom životu“.

Potpuno je jasno, te se stalno iznova potvrđuje, zagovornici pobačaja, koliko god oni glumili da su ‘za pravo izbora’, ne žele da žene same biraju o svom životu“, rekla je Cassy Fiano. „Oni su zagovornici pobačaja i ekstremisti, zato se svaki put uzrujaju i napadaju kad neka uspješna žena priča o majčinstvu kao o nečemu što im ispunjava život.“

Walsh Jennings, koja je bila trudna tijekom nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, vratila se u Rio de Janeiro sa ciljem da ponovno osvoji zlato. Kad su ju pitali što bi radila da nije profesionalna igračica odbojke, Walsh Jennings odgovorila je – „Majka“.

Walsh Jennings već je osvojila tri zlatne olimpijske medalje, a pored toga ima i troje djece, te kaže da još nije gotova niti sa karijerom niti sa djecom. „Željela bih osvojiti četvrtu zlatnu medalju, i željela bih četvrto dijete“, izjavila je Walsh Jennings.

Izvor: Red Alert Politics, Tribun