Roditelj koji je pokrenuo hajku na francuskog učitelja bio je u kontaktu s ubojicom

Otac učenice iz razreda u kojem je predavao Samuel Paty kad je prikazao karikaturu Muhameda bio je u kontaktu s 18-godišnji ubojicom, čečenskim teroristom Abdoullakhom Anzorovim, što dokazuje da se vrlo vjerojatno nije radilo samo o izoliranom činu psihički poremećenog luđaka, već da se možda radi i o organiziranom terorističkom činu.

Nekoliko dana prije nego što je Anzorov napao i odrubio glavu francuskom učitelju, isti je stupio u kontakt s Brahimom Chninamom, ocem trinaestogodišnje djevojčice koja je bila učenica u razredu kad je karikatura prikazana.

Chninam je pokrenuo huškačku kampanju na društvenim medijima protiv učitelja zbog spomenute karikature, pozivajući da učitelja treba maknuti iz obrazovnog sustava, uz svesrdno odobravanje većeg dijela islamske zajednice.

Anzorov i Chninam su stupili u kontakt preko aplikacije WhatsApp, ali istražitelji kažu da još nisu uspjeli doznati sadržaj njihovih razgovora.

Chninam je uhićenm nedugo nakon ubojstva, te se zna da je imao veze i s radikalnim silamistom Abdelhakimom Sefriouiem, koji je također uhićen.