Britanskim državnim službenicima se na edukaciji o ravnopravnosti govori da je nemoguće definirati ženu i da izraz “odrasla ljudska žena” može biti transfobičan.

A:gender, mreža koja podržava trans i interspolno osoblje diljem britanske vlade i državnih institucija, svake godine drži predavanja tisućama državnih službenika. Videozapisi koje je dobio The Times prikazuju voditeljicu tečaja koja kaže da se žena kao pojam ne može definirati i da nema sukoba između prava žena i prava transrodnih osoba.

Ona inzistira na tome da je nazivati ​​nekoga “odraslom ljudskom ženskom osobom” – rječnička definicija žene – fanatizam i tvrdi da se “transfobija sve više predstavlja kao feminizam”.

Državni službenici strahuju da su volonterski tečajevi u suprotnosti sa Zakonom o ravnopravnosti i kršenju Kodeksa državne službe koji od njih zahtijeva nepristrano djelovanje.

Nakon tečaja, osoba koja nije htjela biti imenovana rekla je: “Mislila sam da je to propaganda. To je promicanje jednog gledišta – kako razmišljati o rodu i rodnom identitetu – koji nije podržan zakonima ili zdravim razumom.

U videima, voditeljica, koja sebe opisuje kao interspolnu osobu, kaže da, iako je spol nasumično “dodijeljen pri rođenju”, postoji “biološka komponenta rodnog identiteta” koja ga čini urođenim.

Ona kaže da je rod “nešto s čime se rodiš” i da nije više izbor osim tvoje visine, tvoje etničke pripadnosti, tvog spola, te da se netko naziva “transžena”, koristeći jednu riječ umjesto “trans žena”, namjerno je ekvivalent rasizmu.