Roger Waters poručio Zuckerbergu „j..i se“ nakon što je htio Pink Floydov hit iskoristiti za reklamu nudeći „velike novce“

Tekstopisac Pink Floyda Roger Waters napao je Marka Zuckerberga nedavno na konferenciji za novinare, objavivši da mu je vlasnik Facebooka ponudio „ogromnu, ogromnu količinu novca“ za korištenje pjesme Another Brick In The Wall u oglasu za platformu Instagram.

Govoreći na događaju za podizanje svijesti o zatvorenom utemeljitelju WikiLeaksa Julianu Assangeu, Waters je primijetio duboku ironiju da Facebook želi kupiti prava i upotrijebiti pjesmu koja se suprotstavlja „kontroli misli“ i bezumnom konformizmu.

Waters je razvoj opisao kao dio Zuckerbergovog „podmuklog pokreta … da preuzme apsolutno sve“.

Waters je pročitao zahtjev Facebooka u kojem je istaknuto „Želimo vam zahvaliti što ste razmotrili ovaj projekt. Smatramo da je srž osjećaja ove pjesme i danas toliko rasprostranjen i toliko potreban, što govori o tome koliko je djelo bezvremensko.“

„Pa ipak, žele ga koristiti kako bi Facebook i Instagram učinili moćnijima nego što već jesu“, istaknuo je Waters dodajući „kako bi mogao nastaviti cenzurirati sve nas u ovoj sobi i spriječiti ovu priču o Julianu Assangeu da izađe van […], ‘Što? Ne. Nema više’.“

„Dakle, to je poruka Marka Zuckerberga za mene… s ponudom ogromne, ogromne količine novca i odgovor je: ‘J..i se! Nema jeb..e šanse!’,“ Waters je zagrmio uz buran pljesak.

„Neću biti dio tog sranja, Zuckerberg“, dodao je Waters nazvavši Zuckerberga „malim piz..kom“.

„Evo ga, jedan od najmoćnijih idiota na svijetu“, naglasio je Waters.

Nakon svog govora, Waters je baš na Facebooku zatražio da se okupe trolovi i nazovu ga licemjerom zbog objavljivanja videozapisa svog govora na „Zuckerbergovoj jeb…j cenzuriranoj platformi“.

„Zasigurno biste znali da smo se spustili u distopijski pakao da je ova pjesma ikad odobrena za promicanje sjajne Instagram grafike, pozivajući djecu da se prijave da rastoče svoj mozak i ponašaju se poput svakog drugog insta-zombija koji svake sekunde prenosi 4 milijuna selfija,“ stoji u objavi Watersa.