Rumunjski veleposlanik ponudio ja Pakistanu mogućnost transfera lokalne radne snage u Rumunjsku na što su pakistanske vlasti odgovorile da su spremne poslati više od 500.000 Pakistanaca u Rumunjsku do 2020. godine, priopćilo je pakistansko Ministarstvo za prekomorske Pakistance i razvoj ljudskih potencijala.

Rumunjski veleposlanik Niculaie Goia je razgovarao sa Sayedom Zulfikarom Abbasom Bukharijem, specijalnim pomoćnikom premijera o prekomorskim Pakistancima i razvoju ljudskih resursa, piše Business Review pozivajući se na pakistanski Associated Press (APP).

Prema APP-u, rumunjski veleposlanik izjavio je kako će Rumunjska tražiti čak milijun stranih radnika zbog ozbiljne krize radne snage.

Rumunjski veleposlanik izjavio je da tržište rada njegove zemlje nudi velik broj mogućnosti za zapošljavanje Pakistanaca u različitim sektorima, uključujući IT, građevinarstvo ili zdravstvo.

Oba dužnosnika razgovarala su o mehanizmu za siguran i pouzdan izvoz kvalificirane, polukvalificirane i nekvalificirane pakistanske radne snage u Rumunjsku.

Rumunjski veleposlanik izjavio je kako Rumunjskoj treba oko 40.000 vozača te da su spremni uvesti vozače iz Pakistana.

Rumunjska vlada pokušava umanjiti krizu radne snage u mnogim područjima ekonomije uvozom stranih radnika i nedavno je potpisala memorandum s Vijetnamom kako bi primila više vijetnamskih radnika.