Nekoliko medijskih publikacija objavilo je ovog tjedna da je poznatu astrologinju i proricateljicu sudbine Minervu angažirala Nacionalna banka Rumunjske (BNR).

Svoju novu profesiju originalno je najavila u emisiji. U podcastu, koji je dostupan na YouTubeu, izjavila je: “Trenutno imam izvršni posao, radim u Narodnoj banci.”

Nakon ovog otkrića, brojne medijske stranice u Rumunjskoj izvijestile su da su službenici BNR-a potvrdili zapošljavanje. Što se tiče Minervinog statusa u banci, izvješća se razlikuju. Ona je navodno tajnica šefa administrativnog odjela banke, prema nekim navodima, iako drugi izvori sugeriraju da radi u odjelu održavanja.

Minerva tvrdi da više “neće imati pravo gledati u kristalnu kuglu”, budući da bi to bilo u suprotnosti s njezinom trenutnom profesijom.

Rumunjska TV tvrdi da je Minerva (Gabriela Dima, 64), bivša studentica prava, diplomirala s najmanje dvije specijalnosti, uključujući kazalište i kinematografiju te psihologiju. Devedesetih je bila novinarka. Kasnije je radila u odjelu za strategiju i razvoj Rumunjske pošte.