Glavna ruska protuobavještajna agencija okrivila je u ponedjeljak ukrajinske službe za organiziranje ubojstva kćeri vodećeg poznatog ruskog ideologa u eksploziji automobila bombe u blizini Moskve.

Daria Dugina, 29-godišnja kći Aleksandra Dugina, filozofa, pisca i političkog teoretičara, umrla je kada je eksploziv podmetnut u njezin SUV eksplodirao dok se vozila u subotu navečer.

Ruska Federalna sigurnosna služba (FSB), glavna agencija nasljednica KGB-a, rekla je da su Duginino ubojstvo “pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe”.

U pismu izražavanja sućuti Duginu i njegovoj supruzi koje je Kremlj objavio, ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je “okrutno i podmuklo” ubojstvo Dugine, pozdravljajući je kao “bistru, talentiranu osobu s pravim ruskim srcem – dobrom, punom ljubavi , osjetljiv i otvoren.”

Putin je dodao da je Dugina “pošteno služila narodu i domovini, dokazujući svojim djelima što znači biti patriot Rusije”.

U nedjelju je ukrajinski predsjednički savjetnik Mykhailo Podolyak zanijekao bilo kakvu ukrajinsku umiješanost u ubojstvo.