Rusko Ministarstvo vanjskih poslova poručilo je SAD-u da se prestanu miješati u unutarnje stvari Rusije, a pritom je ukazala i na američko licemjerje po pitanju poštivanja građanskih prava.

Zahtjevamo da se prestanete miješati u unutarnje stvari suverenih država i podsjećamo vas na odgovornost. Grubo miješanje SAD-a u unutarnje stvari Rusije jednako je dokazana činjenica kao i širenje lažnih vijesti te pozivi na neodobrene akcije na internet platformama pod kontrolom Washingtona. Podrška kršenju zakona od strane američkog državnog sekretara Anthony Blinkena predstavlja još jednu potvrdu zakulisne uloge Washingtona.

U izjavi još stoji kako „nema sumnje da su akcije usmjerene na poticanje prosvjeda dio strategije za obuzdavanje Rusije“.

Ministarstvo vanjskih poslova komentiralo je i pozive američkog veleposlanstva ruskim vlastima da se pridržavaju međunarodnih obaveza u područjima ljudskih prava, optuživši pritom SAD za „dvostruke standarde i licemerje“.

Prosvjedi o kojima se toliko neprimjereno za diplomatsku profesiju brinete, nisu planirani, već su nezakoniti. Što se u takvim slučajevima radi u samim Sjedinjenim Američkim Državama, svima je dobro poznato. Jesu li dvostruki standardi i licemerje vaš životni moto?“, odgovorilo je rusko Ministarstvo vanjskih poslova.