Ruska banka nudi besplatno osiguranje korisnicima Pokemon Go aplikacije

578c8fffc4618810798b456f

Igračima Pokemon Go aplikacije u Rusiji nudi se besplatno osiguranje u slučaju ozljede prilikom korištenja popularne aplikacije. Ruska najveća banka, Sberbank, nudi klijentima 50.000 rubalja ili oko 5.400 kuna odštete u slučaju ozljede prilikom igranja Pokemon Go aplikacije.

Imajući u vidu izvješća iz nekih zemalja o ozljedama i nesretnim slučajevima ljudi dok su lovili pokemone, odlučili smo uvesti posebnu ponudu koja će biti besplatna za igrače“, kazao je direktor banke Maksim Chernin.

Odšteta će ovisiti o ozbiljnosti ozljede klijenta. Osiguranje će se nuditi bespatno. Korisnici Pokemon Go aplikacije morati će samo posjetiti stranicu banke i upisati svoje pravo ime, datum rođenja, lokaciju i email adresu.

Važno je i to što će ovaj projekt poboljšati financijsku pismenost ljudi, pogotovo mlađih generacija koje će moći naučiti nešto o elementima osiguranja dok igraju igru“, dodao je Chernin.

Iz Sberbanke najavljuju da će instalirati posebne Pokestop module koji će mamiti Pokemone i igrače u njihove poslovnice. Moduli će biti dostupni za transakciju unutar igre, za 100 pokenovčića (pokecoins), ili za 6 kuna.

Ovi moduli biti će aktivni u tijeku radnog vremena naših poslovnica“, kazao je glasnogovornik Sberbanka. Pokestop moduli u blizini Sberbankovih poslovnica biti će dostupni u 16 slijedećih gradova; Moskva, St. Petersburg, Nizhny Novgorod, Krasnoyarsk, Novosibirsk, Omsk, Yekaterinburg, Chelyabinsk, Perm, Samara, Vladivostok, Rostov-on-Don, Ufu, Volgograd, Voronezh i Kazan.

Izvor: RT