Ruski zastupnici predložili su nacrt zakona kojim bi sadržaj koji promiče feminističke pokrete postao potpuno nezakonit, u pokušaju da se zabrani objavljivanje takozvanog radikalnog materijala na internetu.

Zastupnica Margarita Pavlova, jedna od autorica prijedloga zakona, rekla je za RIA Novosti da zastupnici u gornjem domu parlamenta rade na proširenju popisa zabranjenih tema i namjeravaju uključiti radikalne feminističke materijale i sadržaje koji promiču namjerno neimanje djece među zabranjenim temama.

Radimo s Roskomnadzorom na prijedlogu zakona o proširenju popisa tema destruktivnog sadržaja koje treba blokirati.“

Roskomnadzor je vladino tijelo koje nadzire komunikacije, informacijsku tehnologiju i masovne medije.

Prema Pavlovoj, čini se da velika količina internetskog sadržaja isprva promiče vrijedne ciljeve – na primjer, ravnopravnost spolova – ali to je zapravo fasada. Dodala je da takav sadržaj često skriva materijal koji potiče štetne ideje i aktivnosti.

Pod krinkom zaštite povrijeđenih prava žena omalovažavaju se tradicionalne obiteljske vrijednosti i uloga žene u obitelji – takozvani radikalni feminizam”, rekla je. „Pod krinkom slobode izbora promiče se ideja odbijanja izgradnje obitelji i imanja djece.”