Ruski poduzetnik pokreće „košer“ kriptovalutu koja će biti pod kontrolom Židova

© Pinterest

Ruski poduzetnik Vianchesla Semenchuk, objavio je plan za pokretanje još jedne digitalne kriptovalute namijenjene isključivo židovskim zajednicama u svijetu, piše RT.

„Košer“ kriptovaluta pod imenom BitCoen, navodno će biti stvorena kako bi se olakšalo plaćanje među članovima židovskih zajednica. Istovremeno, BitCoen će navodno moći svatko kupiti.

Semenchuk tvrdi kako je uložio 500.000  dolara u projekt koji će biti razvijen odvojeno od ostalih, a njegov službeni izlazak u opticaj očekuje se u rujnu. Očekivana zarada prodajom BitCoena iznosi 20 milijuna dolara.


Widget not in any sidebars

U opticaj bi trebalo biti pušteno 100 milijuna BitCoena, uz početnu cijenu od jednog dolara za jedan token. Međutim, broj tokena neće se moći mijenjati.

Unatoč činjenici da je smisao kriptovaluta da ne budu pod ničijom striktnom kontrolom, BitCoen će biti upravo suprotan tome te pod kontrolom isključivo židovskih zajednica.

Osnivač tvrdi kako će „Vijeće šestorice“, koje će kontrolirati kriptovalutu, biti sačinjeno od vodećih ljudi iz poduzetništva, politike, financija, tehnologije, javnih službi i kulture.

Zanimljivost je da će se valutom smjeti trgovati čak i na šabat, budući da proces neće uključivati ljudski rad, kojeg se ovaj narod odriče tog dana u tjednu.

Autor: Tribun