Ruski televizijski kanal ponudio homoseksualcima jednosmjernu avionsku kartu da napuste zemlju

© The Independent
© The Independent

Ruski homoseksualci zamoljeni su da se natječu za avionsku kartu na televizijskom kanalu televizijske kuće TV Tsargrad, koji se bavi promocijom pravoslavne vjere, piše The Independent.

Ako ste homoseksualac i želite napustiti Rusiju, kanal Konstantinopol će vam kupiti jednosmjernu kartu uz veliko zadovoljstvo,“ izrekao je voditelj tijekom televizijske emisije. Također je navedeno da bi svatko tko je zainteresiran trebao imati „medicinsku potvrdu“ koja dokazuje „sodomiju i druge oblike perverzija.

Video snimka ovog priloga objavljena je i na poznatoj ruskoj društvenoj mreži Vkontakte, a sadržavala je prikaze LGBT prosvjeda i aviona koji polijeće, sugerirajući da bi oni koji su zainteresirani trebali stupiti u kontakt s televizijskom kućom i voditeljem Andreyem Afanasyevim.

Afamasyev je u prilogu rekao kako je Kalifornija vrlo ugodna za homoseksualce. „Ovo nije šala. Mi doista želimo da odete tamo gdje se otvoreno možete podčiniti svojim grijesima.

TV Tsargrad uspostavljen je za promicanje vrijednosti pravoslavne crkve te se često naziva Konstantinopolom prema drevnom središtu pravoslavne vjere i nekadašnjem glavnom gradu Bizantskog Carstva.

Osnivač kanala je Konstantin Malofeev, biznismen i poznati pristaša trenutnog predsjednika, Vladimira Putina. Prema njegovim riječima, kanal je osmišljen kao platforma i glas „ruske pravoslavne većine.

Autor: Tribun