Brutalno ubojstvo zapanjilo je jedno rusko selo nakon što je lokalni tinejdžer, za kojeg se tvrdi da je bio uzor, sjekirom usmrtio cijelu svoju obitelj, kako ih njegovo samoubojstvo ne bi uznemirilo.

Šesnaestogodišnji Timerlan iz sela u regiji Ulyanovsk na rijeci Volgi bio je jedan od najboljih učenika u svojoj školi. Dobivao je samo izvrsne ocjene i uspješno sudjelovao na internim školskim natjecanjima iz različitih predmeta, javlja RT.

Njegovo ponašanje bilo je ujednačeno s njegovim izvanrednim akademskim performansom: oni koji su ga poznavali opisali su Timerlana prijateljskim i veselim momkom koji nikada nikome nije naudio i nikad nije rekao lošu riječ. Iako je odrastao bez oca, rekli su mu da su odnosi s ostalim rođacima mirni i staloženi.

Njegovoj baki se svijet vrtio oko njega i uvijek je govorila samo o svom unuku“, prisjetila se prijateljica nesretne obitelji.

Sve je bilo u redu do nedjelje navečer, kad je Timerlan sjekirom napap članove vlastite obitelji. Osakaćena tijela njegova djeda, bake, majke i četverogodišnjeg brata i sestre otkrivena su sljedećeg jutra u njihovoj kući.

Timerlan je do tada već bio mrtav. Istražitelji vjeruju da se popeo na obližnji telekomunikacijski toranj i skočio. Njegovo tijelo pronađeno je u podnožju građevine. Osim toga, malo je informacija službeno potvrđeno, ali ruski mediji izvještavaju o različitim detaljima na temelju izvora bliskih istrazi i tinejdžerskih poznanstava.

Ma koliko bio nerazumljiv i spontan bio njegov zločin, čini se da je Timerlan, iza sebe navodno ostavio poruku s hladnim objašnjenjem. „Odlučio sam napustiti ovaj život i kako ne bih uznemirio rodbinu, odlučio sam ih povesti sa sobom“, napisao je Timerlan, prema istražitelju s kojim je razgovarao Interfax.

Prije svog zlodjela u 3 sata ujutro, tinejdžer je navodno svom prijatelju poslao glasovnu poruku koja navodi malo drugačiju priču. U njoj se žalio na „trajni sukob“ s majkom, bratom i sestrom i rekao da je njihovo ubojstvo jedino moguće rješenje. S druge strane, rekao je da jako voli svoje bake i djedove – pa je odlučio i njih ubiti kako ih ne bi uznemirio smrt ostatka obitelji.

Vjeruje se da je Timerlan mogao bolovati od šizofrenije. Istražitelji planiraju izvršiti obdukcijski psihološki i psihijatrijski pregled.