Rusko ministarstvo obrane tvrdi kako je ovih dana započelo snimanje lažnog napada kemijskim oružjem u sirijskoj provinciji Idlib. Snimka bi ovih dana trebala biti poslana svjetskim medijima u još jednom pokušaju izazivanja napada na sirijske snage.

Prema tvrdnjama ruskih vojnih snaga u Siriji, nekoliko bliskoistočnih TV postaja te SAD-ovih novinskih postaja poslano je u Jisr al-Shughur u provinciji Idlib. Tamo bi trebali snimiti lažirani napad kemijskim oružjem kako bi se ponovno isprovociralo zapadnjačke sile na novi udar na sirijske snage, prenosi RT.

Informacije navodno dolaze od lokalnih stanovnika iz Jisr al-Shughura, a navodi se i kako su islamističkoj skupini u tom mjestu dostavljena dva spremnika klora za potrebe snimanja napada.

Ruska vojska navodi kako će snimka uključivati kadrove u kojima Bijele kacige tretiraju navodne žrtve tobožnjeg napada bombom s kemijskim punjenjem koju će baciti sirijska vojska.

Rusija je u više navrata upozoravala da se u Idlibu pred čišćenje od terorističkih skupina sprema lažirani napad kemijskim oružjem, što bi SAD-u i drugim zapadnim silama dalo opravdanje za novi napad na sirijske snage.