SAD: 13.000 potpuno razvijenih beba abortira se svake godine

This is a photo of a dad with his hands in a heart shape holding his 3 week old infants feet.

This is a photo of a dad with his hands in a heart shape holding his 3 week old infants feet.

Američki Centar za kontolu i prevenciju bolesti (CDC) raspolaže podacima da se godišnje u toj zemlji abortira 13.000 potpuno razvijenih beba koje bi u trenutku pobačaja bile sposobne preživjeti van majčine utrobe.

Suprotno tvrdnjama američke predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton, koja je veliki zagovornik industrije pobačaja, samo mali dio tih slučajeva dogodi se zbog prijetnje životu ili zdravlju majke ili zbog zloćudnih otkrića tijekom trudnoće.

Krajem 2011. godine, CDC je objavio izvješće koje pokazuje da se 1,3 posto od ukupno milijun pobačaja godišnje obavi nakon 21. tjedna trudnoće.

Od blizu milijun pobačaja godišnje koji se izvrše u klinikama, 13.000 nerođene djece godišnje biva ubijeno koja su u potpunosti razvijena i mogu preživjeti van majčine utrobe“, kaže Lila Rose, predsjednica pro-life udruge Live Action.

Istraživanje koje je proveo institut Guttmacher, otkrilo je da većina pobačaja u kasnim stadijima trudnoće nije izvršena zbog medicinskih razloga. Fetalne anomalije čine samo dijelić pobačaja u kasnim stadijima trudnoće, dok su slučajevi ugroze majčinog života još rijeđi.

Većina žena traži pobačaj u kasnim stadijima trudnoće iz sljedećh pet razloga: same odgajaju djecu, nalaze se u depresiji ili koriste opijate, u sukobu su sa djetetovim ocem ili proživljavaju oblik nasilja, neodlučne su glede trudnoće, ili su mlade i prvorotkinje.

Industrija pobačaja negira znanost razvoja djeteta i nastavlja zagovarati pobačaje potpuno razvijene djece koja osjećaju bol dok ih ubijaju u klinikama“, izjavila je Rose.