SAD, Britanija i Francuska izvele napade na Siriju (VIDEO)

Bezumna krvoločnost zasnovana na glasinama, a u interesu samo jedne države.

https://youtu.be/BWc5BTB2dHsonald Trump odobrio je zračne udare na Siriju nakon navodnog napada kemijskim oružjem koji je pripisan Assadovoj vladi u gradu Douma prošlog tjedna. Napadu su se pridružili već poznati suučesnici u sličnim operacijama, Francuska i Britanija.

Malo prije sam naredio oružanim snagama SAD-a da izvedu precizne udare na mete povezane s kemijskim naoružanjem sirijskog diktatora Bashara al-Assada,“ izjavio je Trump u televizijskom obraćanju iz Bijele kuće.

Zanimljivost je da je napad nastupio doslovno nekoliko sati prije nego li je UN-ova organizacija za zabranu upotrebe kemijskog oružja (OPCW) posjetila sporno područje u nadi za utvrđivanjem je li uopće napad kemijskim oružjem izveden, prenosi Sputnik.

Nedugo nakon Trumpove objave oglasila se i britanska premijerka Theresa May koja je izjavila kako je odobrila britanskoj vojsci da izvedu napade protiv sirijskih „mogućnosti izvođenja napada kemijskim oružjem.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron, koji već neko vrijeme zagovara napad na Siriju te tvrdi kako sam ima dokaze da je napad kemijskim oružjem izveden, također je naredio francuskim snagama da sudjeluju u napadu.

Činjenice i odgovornost sirijskog režima su nepobitni,“ izjavio je Macron, iako nije pružio nikakve materijalne dokaze kojima bi argumentirao svoju tvrdnju.

Napadu se žestoko usprotivila Rusija, čiji dužnosnici tvrde kako kemijski napad, ako i jest izveden, ne može biti pripisan Assadu bez ikakvih dokaza. Očekivano, ruska strana optužila je Britance da su bili „direktno uključeni u provokaciju.

Prije nekoliko tjedana, Rusija je upozorila kako bi pobunjenički militanti i terorističke skupine u istočnog Ghouti mogle izvesti napad kemijskim oružjem, kako bi na prijevaru dali opravdanje za napad na sirijsku vojsku koja se čitavo vrijeme bori protiv agresije terorističkih skupina.

Ruski istražitelji navodno nisu pronašli nikakve tragove napada klorom, dok zapadne vlasti nije zanimala slična istraga niti njeni rezultati, koji bi eventualno opravdali daljnje akcije protiv Sirije.https://youtu.be/O7IezZZDUKY